DEVA’dan Manisa’da imar ve yüksek su bedellerine itiraz
SİYASETDEVA ( Demokrasi ve Atılım) Partisi Manisa İl Başkanı Süreyya Sakınç, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında Manisa’nın sorunları ve çözüm önerilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Manisa’da hazırlanan imar planlarının kapalı kapılar ardında, hiçbir kurum ve kuruluştan görüş alınmadan yapılmasını eleştiren Sakınç, yüksek su faturaları nedeniyle belediyelerin halka bu zor dönemde daha fazla yük bindirdiğini ifade etti.
Manisa’da görev yapan basın mensuplarını kahvaltıda ağırlayan DEVA Partisi İl Başkanı Süreyya Sakınç, partisinin il genelinde ki çalışmaları ve teşkilat yapılanmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Yönetim kurulunu da tanıtma fırsatı bulan Sakınç, Manisa’nın sorunları ve çözüm önerilerine ilişkin değerlendirmeler yaptı. DEVA Partisi’nin 77 ilde teşkilatlanmasını tamamlandığını ifade eden Sakınç, Aralık ayı içerisinde büyük kongrelerini yapma düzeyine geldiklerinin altını çizdi. Manisa İl Teşkilatı olarak büyük kongreye katılacak olan teşkilatlar arasında olmaktan dolayı gurur duyduklarını belirten DEVA Partisi İl Başkanı Sakınç, “Manisa’da il nüfusunun yüzde 70’ine tekabül eden 6 ilçede teşkilatlanmamızı tamamladık. Diğer ilçelerde de teşkilatlanma çalışmalarımız ivedilikle devam ediyor. Türkiye genelinde olduğu gibi Manisa’da da her geçen gün güçlenen bir parti haline geliyoruz” şeklinde konuştu.
Manisa’nın sorunlarına dikkat çekti
Manisa’nın Türkiye’de ekonomik gelişmişlik ve üretim açısından 23. sırada olduğunu hatırlatan Sakınç, “Fakat bu 23. sırada olması, ihracatta ilk 8 içinde olması, Manisa’nın yaşam kalitesi, sağlık ve eğitim konularında ki gelişimine katkı sunmuyor. Manisa sosyal altyapı hizmetleri açısından Türkiye ortalamasının altında yer alıyor. Sanayi ve tarımda Türkiye’nin parmakla gösterdiği Manisa’mızın sosyal ve altyapı hizmetleri açısından da gelişmesi gerektiğine inanıyoruz” dedi.
"Yeni imar planları Manisa’nın tarım arazilerini yok ediyor"
Manisa’nın yıllardır kanayan yarası haline gelen imar planlarına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Sakınç, “Biliyorsunuz 1/100000 ölçekli bölge planı kabul edildi. Bu planlar gelişme endeksi olarak Manisa’nın tarıma açık olan alanlarında kentleşmeyi ve yapılaşmayı olanaklı hale getiriyor. Bu plan üzerinde değerlendirmeler yapıldı. Artık bundan sonra 1/5000 ve 1/1000 detay planlar yapılacak. Bunların da çalışması devam ediyor. Fakat burada üzerinde durduğumuz konu 1/100000’lik planlar yapılırken daha katılımcı, daha tarafların görüşlerini dikkate alan bir çerçeve de, bu planların hazırlanması gerekirdi. Maalesef bu plan, ne ilgili kişi ve kurumların görüşleri alınarak, ne kamuoyu araştırması yapılarak, nede bununla ilgili herhangi bir çalıştay yapılarak tespit edilmiştir. Bu planın Manisa’nın tarımsal alanlarının tahrip edilmesi açısından yaratacağı bazı olumsuzluklara dikkat çekmek istiyorum. Bunların yeniden gözden geçirilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandıç
“Manisa’da katı atık bedelleri metreküp fiyatının 3 katı”
Manisa’nın gündeminden düşmeyen yüksek su faturalarına ilişkin de değerlendirmeler yapan Sakınç, “Manisa’da su bedelleri üzerinden alınan katı atık hizmet bedellerinin yüksekliği dikkat çekiyor. Bilindiği üzere katı atık su bedelleri, metreküp fiyatının yüzde 50‘sinden fazla olamaz. Manisa’da hem Büyükşehir Belediyesi hem de ilgili ilçe belediyeleri katı atık bedellerini metreküp fiyatının neredeyse 3 katına yakın bir düzeyde belirlemiştir. Bu bakımdan Manisa’da yerel hizmet sunumunun daha düşük maliyetle gerçekleştirilmesi gerektiğini ifade etmek isterim.” Dedi.
İlginizi Çekebilir