© Manisa Net Haber 2020

Manisa FK’da tazminat krizi

Teknik Direktör Serkan Özbalta ile 28 Haziran 2021’de 2 yıllık sözleşme yenileyen Manisa FK, son dört hafta da alınan mağlubiyetlerin ardından Özbalta ile yolları ayırmak için harekete geçti. Ancak tazminat noktasında anlaşamayan taraflar, bu hafta içerisinde yeni bir toplantı daha gerçekleştirecek.

TFF 1. Lig’e iyi bir başlangıç yapan ilk üç haftada 9 puan toplayan Manisa FK’da, son haftalarda alınan mağlubiyetler nedeniyle moraller iyice bozuldu. Erzurumspor maçında başlayan, Menemenspor ve Bandırmaspor maçıyla devam eden mağlubiyetler serisi ligin 7. Haftasında Ümraniyespor maçıyla da devam etti. Alınan üst üste mağlubiyetlerin ardından topun ağzına gelen Teknik Direktör Serkan Özbalta’nın tazminat almadan takımdan ayrılmaya sıcak bakmadığı öğrenildi. Geride kalan sezonda takımı namağlup şampiyon yaparak TFF 1. Lig’e çıkaran Özbalta’nın, takımdan ayrılması noktasında baskı yapan bazı yöneticilere, “Takıma büyük emek harcadık.  Buralara gelmemizde benim ve ekibimin yoğun mesaisi oldu. Bu şekilde ayrılmamız doğru olmaz” şeklinde cevap verdiği gelen bilgiler arasında yer aldı.

Kulüp tazminata sıcak bakmıyor

Ümraniyespor maçında alınan mağlubiyetin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Manisa FK Başkanı Mevlüt Aktan’ın görüşme gerçekleştirdiği, bu görüşmeden Teknik Direktör Serkan Özbalta’nın kesin olarak gönderilmesi kararı çıktığı belirtildi. Üç ay önce Özbalta ile sözleşme yenileyen siyah-beyazlıların, gönderilmesi halinde Özbalta’ya tazminat ödemek istememesi taraflar arasında gerginliğe neden olurken, Özbalta’nın ise tazminat almadan takımdan ayrılmaya sıcak bakmadığı gelen bilgiler arasında yer aldı. Kulüp Başkanı Mevlüt Aktan'ın hafta içerisinde Teknik Direktör Özbalta ile yeni bir toplantı daha gerçekleştireceği ifade edildi. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER