© Manisa Net Haber 2020

Manisa’da pazarcı esnafı alınan kararlardan memnun değil

Manisa’da Pazartesi günleri açılan Karaköy Pazarı ilk kez Salı günü açılırken, pazaryerleri ile ilgili alınan kararlar esnafı memnun etmedi. Manisa Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Halim Şener, alınan kararlara saygılı olduklarını ancak yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini belirterek, “Haftanın 3 günü Pazar kurulması çarşı esnafını ve bölge halkını rahatsız ediyor. Ayrıca günü değişen pazarlara halk ilgi göstermiyor” dedi.

Koronavirüs ile mücadele kapsamında Şehzadeler ve Yunusemre’de kurulan pazaryerlerinin günleri değiştirildi. 80 yıldır kurulan ve Türkiye’nin ilk kapalı pazaryeri olan Karaköy Pazarının günü de değişti. Pazarcı esnafı Pazartesi günleri Karaköy Pazarı’nda tezgâh açarken, alınan karar gereği Salı, Çarşamba ve Perşembe günü olmak üzere haftada 3 gün kurulacak. Hem pazarcı esnafı, hem de vatandaşlar Pazartesi kurulan pazara alıştıklarını ancak alınan yeni kararın doğru olmadığını ifade ederek, Karaköy Pazarının yeniden Pazartesi günü kurulmasını istediler. Manisa Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Halim Şener ise alınan kararlar ile ilgili olarak, “Alınan kararlara saygılıyız fakat yapılan yanlışlara da  sessiz kalmamız doğru olmaz. Sağlık her şeyden önemli. Ama yapılan uygulamalarda da eksikler var ise belediye ve valiliklerimizle çözmek zorundayız. Kimsenin sıkıntı yaşamasını istemeyiz. Haftanın 3 günü burada Pazar kurulmasını çarşı esnafı ve mahalle sakini istemez. Pazarcı esnafı haftanın bir günü iş yapar, diğer günler burada iş yapmaz. Çünkü genel olarak her semtte kurulan pazarlar var. Halkımız en yakın semt pazarından alışveriş yapmakta.  Günü değişen pazarlarda halkımız talep göstermiyor. Burada halkımız ve esnaf mağdur oluyor. Bu yüzden alınan kararların bir daha gözden geçirilmesini istiyoruz. Bizlerin fikir ve düşüncelerini alıp da uygulamalarını hayata geçirirseler daha güzel olur. Esnafımız tezgâhlarını kurallara göre kurmaya başladılar” ifadelerini kullandı.

“Market ve bakkal önlerinde ki tezgâhlar sağlıksız”

Market ve bakkal önünde açılan tezgâhların sağlık koşullarına uygun olmadığını söyleyen Şener, ”Biz pazartesi günü satış yapmadık ama marketler, bakkal önleri ve seyyarlar gayet rahat şekilde satış yapıyor.  Bu durum bizim esnafımızın yarısının ekmeğini alıp götürüyor. Pazarcı esnafımız yağmur çamur demeden bu işi en iyi şekilde yapmak zorunda. Çünkü rekabet ediyoruz. Rekabet ettiğimiz kesimler büyük marketlere önem veriliyor. Büyük marketlerin önleri Pazar yeri gibi oldu. Seçme markette serbest biz de Pazar yerinde seçme yok. Kanunlar pazarcı esnafına mı işliyor. Bu güne kadar zor ve sıkıntılı günler geçirdik. Burada büyüklerin daha çok yardımlarını bekliyoruz. Yoksa her geçen gün pazardaki müşterimizi kaybediyoruz.” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER