© Manisa Net Haber 2020

Manisa'ya sadece 11 kilometre uzaktalar ama canlı dersi hiç görmediler

Manisa merkeze sadece 11 kilometre uzaklıkta bulunan Çavuşoğlu Mahallesi’nde imkân olmadığı için evine internet bağlatamayan bazı veliler, çocuklarının canlı derslere giremediğini belirterek isyan ettiler. Çocuklarının okulla ilişiği kalmadığını ifade eden veliler, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a seslenerek sorunlarının çözülmesi çağrısında bulundular.

Korona virüs tedbirleri kapsamında uzun süredir kapalı olan okullar nedeniyle, öğrenciler eğitimlerine canlı uygulamalar üzerinden devam ederken, Manisa merkeze sadece 11 kilometre uzaklıkta bulunan Çavuşoğlu Mahallesi’nde ise durum farklı. Mahalle de evinde internet olmadığı için canlı derslere giremeyen öğrenciler uzun süredir eğitimden uzak kalırken, bu duruma isyan eden öğrenci velileri yetkilileri göreve çağırdı. Bu konuda büyük sıkıntı yaşadıklarını ve sıkıntıların hiçbir şekilde giderilmediğini ifade eden mahalle sakini Şükran Ötgür, “İnternetimiz olmadığı için çocuklar derslere giremiyor. Madem bu hastalık var devlet çocuklara sahip çıksın. Bazı insanların maddi durumu iyi olduğu için evlerine internet bağlatabiliyor. Maddi durumu olmayanlar ne yapacak. Durumumuz olmadığı için aylık fatura ödeyip internet bağlatma imkanımız yok. Bizim durumumuz da çok sayıda aile var. Önemli olan çocuklar. Bu çocuklara sahip çıkılmasını istiyoruz” dedi.

“Okullar başladığından bu yana canlı ders görmedim”

İnternet olmadığından dolayı canlı derslere katılamadığını ifade eden lise öğrencisi Gamzenur Sağır, “Okullar başladığından beri hiç canlı derse göremedim. Çünkü internette sıkıntılar yaşıyoruz. Evimiz iki katlı üst kata gidiyorum ders çalışmak için ama maalesef internet olmadığı için çalışamıyorum. Hocalarımız derslere girmemizi istiyor. Onlar da belediyelere gidin diyorlar. Biz gidiyoruz fakat onlar da bir şey yapmıyorlar.  Ortalamam düştü. Daha lise 1 öğrencisiyim. Canlı derslere giremiyorum. Sınav zamanlarında giremiyorum. Sınıf grubumuzdan arkadaşlarım dersleri atıyor bazen ama bu yeterli olmuyor” dedi.

“Çaresiz kaldık”

Derslere katılamadığı için sınav zamanlarında büyük sıkıntılar yaşadığını ifade eden lise öğrencisi Aysun Kokuş, “Ben sınav günleri okula gidiyordum. Sınav saati 2’de  oluyordu. Arkadaşlarım benim için erken gelip ders çalışmama yardım ediyorlardı. Sadece o an ne çalıştıysam o bilgiyle sınava giriyordum. Grupta arkadaşlarım canlı dersin saatlerini yazıyor. Zoom ile ders yapılıyor. İnternetimiz. Çekmiyor. Eba’dan 8 GB internet verdiler. Ama bizim dersler Zoom üzerinden yapılıyor. Zoom üzerinden bu internet bize nasıl yetsin. Hiçbir şey bilmiyorum ders ile alakalı.  Şuan 10’uncu sınıfım ama 11’e geçtiğimde ne yapacağım bunun kaygısını yaşıyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum. Çaresizce öyle kaldık” şeklinde konuştu.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER