© Manisa Net Haber 2020

MASKİ’den kepenk kapatan esnafa borç tebligatı

Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı MASKİ, (Manisa Su Kanalizasyon İdaresi) korona virüs tedbirleri kapsamında işyerleri kapanan esnaflara borç tebligatı göndermeye başladı. Tebligatta, su borçlarının 10 gün içerisinde ödenmemesi durumunda hukuki işlem başlatılacağına dair ibare bulunması dikkat çekti.

İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelge doğrultusunda Türkiye genelinde olduğu gibi Manisa’da da çok sayıda esnaf korona virüs tedbirleri kapsamında kepenk kapatmak zorunda kalırken, esnafa ödeyemediği borçlar nedeniyle yük binmeye devam ediyor. Açık kalan esnafların bile iş yapamadığı dönemde zor günler geçiren, borç üstüne borç yüklenen esnaflar, MASKİ’den gelen tebligatları görünce ne yapacağını şaşırdı. Türkiye’de işyerinde ve konutta en pahalı suyu kullanan iller arasında bulunan Manisalılara, MASKİ’nin bu dönemde borç tebligatı göndermesi tepki çekti.

Kepenk kapatan esnafa hukuki işlem tehdidi

MASKİ’nin işyerine kilit vuran esnafa gönderdiği tebligatta, “Söz konusu borcunuzu, tebliğ tarihinden itibaren 10 gün içerisinde ödemediğiniz takdirde, hukuki işlem başlatılacaktır” ifadelerinin yer aldığı görüldü. Kepenk kapatan çok sayı da esnaf, borçların ertelenmesi konusunda başvuru yapmaya hazırlanırken, MASKİ’nin tavrı ise merak konusu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER