© Manisa Net Haber 2020

Prof. Dr. Koyuncu Covid-19'a yenildi

Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi Kadın Doğum Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof.Dr. Faik Mümtaz Koyuncu, bir süredir covid-19 tedavisi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Celal Bayar Üniversitesi’nde öğretim üyesi olan Prof. Dr. Faik Mümtaz Koyuncu, korona virüs testinin pozitif çıkması nedeniyle görev yaptığı Hafsa Sultan Hastanesi’nde tedavi altına alınmıştı. 25 Kasım’da durumunun ağırlaşması nedeniyle entübe edilen Prof. Dr. Koyuncu yoğun bakımda tedavi görmeye başladı. Virüs nedeniyle durumu kötüye giden Prof. Dr. Koyuncu’ya plazma tedavisi uygulandı. Koyuncu, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Hastalığa karşı mücadele ederken meslektaşları aracılığıyla mesaj gönderen Prof. Dr. Faik Mümtaz Koyuncu, son mesajında “Dualarınızı eksik etmeyin yeter. Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 virüsü şakaya alınacak gibi değil. Boşlukta bulunduğunuz anda sinsi yüzünü ortaya koyarak sizİ pençesine alıveriyor. Bu virüs kişi, makam, zengin fakir ayrımı yapmadığını geldiğimiz noktada tüm çıplaklığı ile görebiliyoruz. Zorda kalmadığınız sürece sakın dışarı çıkmayın. Maskenizi takın hijyeninizi üst düzeyde tutun. Çok yakında aranızda olacağım.” ifadelerini kullanmıştı. 

Faik Mümtaz Koyuncu kimdir?

1954 yılında Aydın'ın Söke ilçesine dünyaya gelen Prof. Dr. Koyuncu, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinden 1978 yılında mezun oldu. Dokuz Eylül Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalında Uzmanlık eğitimimi 1982 yılında tamamladı.

Girne 100 yt. Asker Hastanesinde yedek subay olarak askerlik hizmetini ve Malatya SSK Hastanesinde zorunlu hizmetini tamamladıktan sonra İzmir Ege Doğumevi ve Kadın Hastalıkları Eğitim Hastanesine Başasistan olarak atandı.
Celal Bayar Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalına 1995 yılında Yardımcı Doçent olarak atanan Koyuncu, aynı Anabilim Dalında Doçent ve Profesör kadrolarına yükseldi. Prof. Dr. Faik Mümtaz Koyuncu son olarak Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yapıyordu. 

Celal Bayar Üniversitesindeki idari görevleri;

Tıp Fakültesi Yönetim Kurulu Üyeliği
Üniversite Hastanesi Başhekim Yardımcılığı
Üniversite İşletme Müdürlüğü.

İyi derecede İngilizce, Almanca ve Fransızca bilen Koyuncu, toplam 50 civarında Uluslar arası ve 100 kadar Ulusal yayın yanında, çok sayıda Bilimsel Toplantıda Davetli Konuşmacı ve Oturum Başkanı olarak görev aldı. Koyuncu, çeşitli zamanlarda 3-6 ay arası olmak üzere; Tel-Aviv Üniversitesi-İsrail, Besançon Üniversitesi-Fransa ve Kings Collage-İngiltere'de görevlerde bulundu. Koyuncu, evli ve iki çocuk babasıydı. 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER