© Manisa Net Haber 2020

Türkçe Olimpiyatları anısını Cuma mesajında paylaşan Ergün, paylaşımı kısa sürede sildi

Cumhur İttifakı’nın MHP’li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün, 2010 yılında Manisa’da düzenlenen Türkçe Olimpiyatları’nda, kendisini ziyaret eden organizasyon komitesi ve yabancı öğrencilerle çekildiği fotoğrafı Cuma mesajında yeniden paylaşması dikkat çekti. Ergün’ün bu paylaşımını daha sonra kaldırdığı görüldü.

8 Haziran 2010 yılında Manisa’da düzenlenen Türkçe Olimpiyatları’nda şehre gelen ve  Fethullahçı Terör Örgütü’nün farklı ülkelerde açtığı okullarda eğitim gören yabancı öğrencileri, o dönem makamında ağırlayan Cengiz Ergün’ün, aynı fotoğrafı Cuma mesajında yeniden paylaşması dikkat çekti. Türkçe Olimpiyatları’nın organizasyon komitesinde yer alan isimlerinde yer aldığı fotoğraf karesini sosyal medya hesaplarında paylaşan Ergün, daha sonra bu paylaşımını sildi. MHP’li Ergün’ün, yıllar önce çekilen ve FETÖ okullarında eğitim gören öğrencilerle çekildiği bu fotoğrafı ne amaçla sakladığı bilinmezken, Ergün, kısa sürede sildiği fotoğraf karesinin yerine tarihi Manisa Ulu Camii fotoğrafını koydu.

“2014 yılında Türkçe Olimpiyatlarının yasaklanmasına tepki göstermişti”

Ergün, 2014 yılında Türkçe Olimpiyatları’nın dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yasaklatılmasına tepki göstermişti. Başkan Ergün o tarihte yaptığı açıklama da “Son yıllarda Türkiye’nin sesini duyurma noktasında, gençliği gelecek kuşaklara taşıyabileceğimiz bu tür hizmetlerin içerisinde olduk, katıldık. Bundan sonra da biz her türlü yapılacak olan çalışmalarda üzerimize düşen ne varsa yapacağız. Türklüğün gelişimi, Türk dilinin bütün dünyada yayılması, Türk gençliğine sahip çıkma, kökümüze sahip çıkma, gençlerimize bugüne kadar nasıl sahip çıktıysak bundan sonra da sahip çıkacağımızın bilinmesini istiyorum. Bir kere daha söylüyorum, Türkçe Olimpiyatları’nda üzerimize düşen görev ne varsa sonuna kadar destekçisiyiz ve arkasındayız. Birileri yasaklasa da biz onun yapılması için gereğini yaparız.” İfadelerini kullanmıştı.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER