© Manisa Net Haber 2020

Ümit Özdağ’dan Manisa’ya sürpriz ziyaret

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, partisinin İzmir İl Kongresi’nin ardından Manisa’nın Soma ilçesini ziyaret etti. Maden Şehitliği’ne giderek burada şehit madencilerin mezarlarına karanfil bırakan Özdağ, daha sonra maden işçileri ile bir araya gelerek önemli mesajlar verdi.

Son dönemde sığınmacılar ile ilgili duruşu ve önemli çıkışları ile Türkiye’nin gündeminden düşmeyen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, partisinin İzmir İl Kongresi’nin ardından Manisa’nın Soma ilçesine sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Özdağ’a Manisa ziyaretinde, Zafer Partisi Manisa İl Başkanı Mevlüt Efe Özer, ilçe başkanları, partililer ve çok sayıda vatandaş da eşlik etti. Soma’da ilk olarak Maden Şehitliği’ni ziyaret eden Özdağ, 13 Mayıs 2014'te hayatını kaybeden maden şehitlerinin mezarlarına karanfil bırakarak, dua etti. Burada kısa bir açıklama yapan Özdağ, “Soma’da şehit ailelerin acıları ilk günkü gibi taze. Halen aileler, acılı anneler hak arayışını sürdürüyor. Sorumlular elini kolunu sallayarak geziyor. Biz bunu asla göz ardı etmiyoruz. Soma’da 301 madencimiz göz göre göre şehit oldu. Sorumluların hak ettiği cezaları almaları için Zafer Partisi olarak sonuna kadar acılı ailelerin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Soma’da direnen işçilere destek verdi

Maden Şehitliği’nin ardından Soma’da özelleştirilen maden sahasında, işlerini kaybetme ve sürgün riskiyle karşı karşıya kalan, hak arama mücadelelerini sürdüren işçilerle bir araya gelen Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ, “Hak arama mücadelenizde sonuna kadar yanınızdayız. Ölüm tehlikesiyle nasıl yaşadığını biliyoruz. Türkiye yeni şehitler vermek istemiyor. Ne dağlarda, ne sınırlarda, ne madenlerde yeni şehitler istemiyoruz. Vahşi bir kapitalizm ile karşı karşıyayız. Biz Zafer Partisi olarak sadece ‘Sığınmacılar vatanlarına dönsün’ demiyoruz. Doğa tahrip edilmesin, insanlarımız sömürülmesin, beş şirket zengin olurken Türk halkı yoksullaşmasın istiyoruz. Türkiye’de iki tip parti var. Biri düzen partileri, diğeri de düzene karşı olan partiler. Düzene karşı olan parti Zafer Partisi’dir. Biz bu düzeni bozmaya geliyoruz. Sizlerin de sonuna kadar yanınızdayız. İl başkanımdan ve sendika temsilcilerinden gerekli bilgileri talep edeceğim. Gerekirse en kısa zamanda yine yanınız da olacağım.” İfadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER