Akyüz'den esnafa çağrı, "Başvurular Cuma günü sona eriyor"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Akyüz'den esnafa çağrı, "Başvurular Cuma günü sona eriyor"
Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bahattin Akyüz, 1000 TL'lik hibe ve kira desteği başvurularının devam ettiğini belirterek, başvuruların 8 Ocak 2021 Cuma günü mesai bitiminde sona ereceğini duyurdu. Hibe destekten faydalanmak isteyen esnafların, Ticaret Bakanlığı'nın E-Devlet ekranı üzerinden işlemlerini gerçekleştirmesi gerekiyor.

Türkiye genelinde olduğu gibi Manisa'da da esnafların zor bir dönemden geçtiğini ifade eden Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bahattin Akyüz, "Esnafımızın işyerleri açık olsa bile müşteri yok, iş yapamıyoruz. Bu pandemi esnafı vurdu. Burada işini kaybeden çok sayıda esnafımız var. Bu süreçte esnafımızın geneline baktığımızda büyük bir sıkıntı var" ifadelerini kullandı. Desteklerin yetersiz olduğunu ancak yine de esnafa azda ols bir nefes verdiğinin altını çizen Akyüz, "Devletimizin başlattığı gelir kaybı ve kira yardımı başvuruları 14 Aralık 2020 yılından önce vergi mükellefi ve oda kaydı olanlar için geçerlidir. Ticaret Bakanlığı başvuruları alıyor. Esnafımızın başvurması için e-devlet şifresini mutlaka alması lazım. Başvurular 8 Ocak 2021 Cuma günü mesai bitiminde sona erecek. Bu konuda üyelerimize gerekli bilgilendirmeleri yaptık. Bakanlığımızın belirlediği nace kodlarını yayımladık. Girişte sıkıntı yaşayanlar en yakınlarından, muhasebecilerinden bu yardımları edinsinler.  Girişler e-devlet üzerinden olduğu için burada e-devlet şifresi çok önemli hale geliyor. E-devlet şifrelerini herkesle paylaşmasınlar.  Üzerine basa basa söylüyorum. Esnaflarımız destek alması için 8 Ocak’a kadar mutlaka başvurusunu yapmasını istiyoruz. Bizim de odaya kayıtlı 500’e yakın basit usul mükellefi esnafımız bulunuyor” dedi.


Turgutlu'daki patlamada terör izine rastlanmadıÖnceki Haber

Turgutlu'daki patlamada terör izine rast...

O bedeli vatandaşa iade etmeyen Ergün ve MASKİ hakkında suç duyurusuSonraki Haber

O bedeli vatandaşa iade etmeyen Ergün ve...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Attention Required! | Cloudflare

Sorry, you have been blocked

You are unable to access nlinks.xyz

Why have I been blocked?

This website is using a security service to protect itself from online attacks. The action you just performed triggered the security solution. There are several actions that could trigger this block including submitting a certain word or phrase, a SQL command or malformed data.

What can I do to resolve this?

You can email the site owner to let them know you were blocked. Please include what you were doing when this page came up and the Cloudflare Ray ID found at the bottom of this page.

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar