Manisa AKP'den 3 isme suç duyurusu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Manisa AKP'den 3 isme suç duyurusu
AKP Manisa İl Başkanlığı, eski Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ, CHP’li eski milletvekili Fikri Sağlar, Gazeteci Can Ataklı hakkında Manisa Adliyesi önünde düzenlenen basın açıklamasının ardından suç duyurusunda bulundu.

AK Parti Manisa İl Başkanlığı, CHP’li eski milletvekili Fikri Sağlar'ın, “Türbanlı hâkim karşısına gittiğimde adaleti savunacağı konusunda kuşkum var” sözleriyle başlayan gazeteci Can Ataklı’nın, “Tayyip Erdoğan’ın artık seçimle bu ülkenin başından gitmesi bana pek mümkün görünmüyor. Darbe ihtimalini en az görenlerdenim. Bugünün koşullarında darbe yapabilecek kabiliyet yok. Teknik açıdan darbe yapmak çok zor. Tayyip Erdoğan’ın gitmesi için çok büyük bir halk öfkesinin doğması, büyük bir doğal afet, deprem, başka bir doğal afet, çok can kaybına yol açacak bir sel felaketi gibi” açıklamasıyla devam eden ve en son eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un “Adnan Menderes, 25 Mayıs 1960 günü Eskişehir’de erken seçim tarihini açıklasaydı, 27 Mayıs askeri darbesi büyük bir ihtimalle önlenebilirdi” sözlerinin ardından Manisa Adliyesi önünde toplandı. AKP Manisa İl Başkanı Salih Hızlı ve partililer, CHP’li eski milletvekili Fikri Sağlar, gazeteci Can Ataklı ve eski Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ hakkında suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusu öncesi basın açıklaması yapan AKP Manisa İl Başkanı Salih Hızlı, "AK Parti Manisa İl Teşkilatını temsilen, Fikri Sağlar, Can Ataklı ve İlker Başbuğ hakkında Türk Ceza Kanununun “halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme” başlığını taşıyan 216’ncı maddesine istinaden, Cumhuriyet Başsavcılığımıza suç duyurusunda bulunduk. Elbette, en başından beri her dönemde milli iradenin üstünlüğünü hazmedemeyenler olmuştur. Milli irade düşmanlığı, kimi zaman darbeci, kimi zaman vesayetçi, kimi zaman marjinal akımların temsilcisi olarak karşımıza çıkmıştır. Hepsi de faşizmin en ilkel, en karanlık, en nobran söylemleri ve eylemleriyle millete, milletin değerlerine, tarihine, kültürüne saldıran köhne zihniyetin mensuplarıyla mücadele etmek, kendine bu ülkenin demokrat, yerli ve milli bireyi olarak gören herkesin en başta gelen sorumluluğudur. Yakın tarihte 28 Şubat’tan 15 Temmuz’a kadar uzanan nice acı hatıraları hala hafızasında canlı olan milletimiz, faşist zihniyete karşı gösterdiği ilkeli ve güçlü duruş sayesinde, ülkemizin en büyük kalkınma ve demokrasi atılımının partimiz vasıtasıyla gerçekleştirilebilmesini sağlamıştır” dedi. Başkan Hızlı ve partililer basın açıklamasının ardından suç duyurusunda bulunmak üzere adliyeye girdi.


Biber gazıyla bayılttıkları kuyumcuyu soydularÖnceki Haber

Biber gazıyla bayılttıkları kuyumcuyu so...

Manisa'da 82 yaşında FETÖ'den tutuklanan şahıs hakkında açıklamaSonraki Haber

Manisa'da 82 yaşında FETÖ'den tutuklanan...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Attention Required! | Cloudflare

Sorry, you have been blocked

You are unable to access nlinks.xyz

Why have I been blocked?

This website is using a security service to protect itself from online attacks. The action you just performed triggered the security solution. There are several actions that could trigger this block including submitting a certain word or phrase, a SQL command or malformed data.

What can I do to resolve this?

You can email the site owner to let them know you were blocked. Please include what you were doing when this page came up and the Cloudflare Ray ID found at the bottom of this page.

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar