Manisa'da kısıtlamalar kalktı işte tüm detaylar
Cumhurbaşkanı Erdoğan, merakla beklenen kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Erdoğan, düşük ve orta riskleri illerde kafe ve restoranların yüzde 50 kapasite ile hizmete geçeceğini belirterek, düşük ve orta riskli illerde hafta sonu yasaklarının da kalktığını belirtti. Manisa'da kısıtlamaların kısmen kalktığı iller arasında yer alırken, akşam 21.00'dan sabah 05.00'a kadar olan yasak ise devam edecek.
Düşük ve orta riskli illerde kafe ve restoranların yüzde 50 kapasite ile açılacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Restoran, kafetarya, tatlıcı, pastane, kıraathane, çay bahçesi gibi yerler çok yüksek riskli iller dışında sabah 07.00 ile akşam 19.00 saatleri arasında faaliyetlerini yüzde 50 sınırlama ile sürdürecektir" dedi.
Manisa'da hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması da kaldırıldı
Normalleşme adımlarının prensipte nasıl atılacağını kapsamlı görüştüklerinin altını çizen Erdoğan, hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasının düşük ve orta riskli illerde tamamen kalktığını açıklarken, bu illerin arasında Manisa'da yer alıyor. Yüksek ve çok yüksek riskli illerde bir müddet daha pazar günü sokağa çıkma kısıtlamsı devam edecek.
İşte kaldırılan ve devam eden kısıtlamalarla ilgili detaylar
- Akşam 21.00 sabah 05.00 arasında sokağa çıkma kısıtlaması sürecek.
- Okullar tüm okul öncesi eğitim kurumları ilkokullarda 8. 12. sınıflarda eğitim öğretime açılacak.
- Düşük ve orta riskli şehirlerde eğitim, öğretime başlanacak.
- Yüksek ve çok yüksek riskli illerde sadece liselerde yüzyüze sınavlarda yapılacak.
- Restoran, kafetarya, tatlıcı, pastane, kıraathane, çay bahçesi gibi yerler çok yüksek riskli iller dışında sabah 07.00 ile akşam 19.00 arasında faaliyetlerini yüzde 50 sınırlama ile sürdürecek
- Halı saha ve havuz gibi yerler yine sabah 09.00 ile akşam 19.00 arasında faaliyetini sürdürebilecek.
65 yaş üstü ve 20 yaş altına da yasaklar kalktı
Öte yandan Manisa'da 65 yaş üstü ve 20 yaş altı grubu vatandaşlara da sokağa çıkma kısıtlaması kaldırıldı. İhtiyaç halinde valilikler farklı düzenlemeler yapabilecek.
Düşük riskli iller (MAVİ)
Uşak, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak, Hakkari, Siirt, Batman, Diyarbakır, Bitlis, Van, Bingöl, Muş, Ağrı, Iğdır.
Orta riskli iller (SARI)
Bursa, Manisa, Aydın, Denizli, Isparta, Afyonkarahisar, Eskişehir, Bursa, Ankara, Çankırı, Karabük, Bartın, Kastamonu, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Adana, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Sivas, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bayburt, Erzurum, Kars.
Yüksek riskli iller (TURUNCU)
İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, İzmir, Muğla, Antalya, Bilecik, Kütahya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Kırıkkale, Karaman, Mersin, Niğde, Kayseri, Kilis, Artvin, Ardahan.
Çok yüksek riskli iller (KIRMIZI)
Edirne, Balıkesir, Burdur, Sakarya, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Konya, Aksaray, Osmaniye, Adıyaman.
Yorum Yazın