Marketlerin etiket oyunu rafta başka kasada başka fiyat

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Marketlerin etiket oyunu rafta başka kasada başka fiyat
Manisa'da zabıta ekipleri tarafından özellikle zincir marketlerde indirimli fiyatlardan satışa çıkarılan ürünlerde, raf etiketi ile kasa fiyatları denetlendi. 73 markette yapılan denetimde 26 markette raf etiket fiyatlarıyla kasa etiket fiyatlarının uyuşmadığı tespit edildi.

Manisa'nın Soma ilçesinde Zabıta ekibi ilçe sınırları içerisinde bulunan zincir marketlerde satışa sunulan tüm ürünlerde özellikle indirimli ürünlerde fiyat kontrolü yapmaya devam ediyor. Soma'da 2022 yılı itibariyle haftanın belli günlerinde rutin olarak toplamda 73 adet market işletmesinin denetlendiğini açıklanırken 26 adet iş yerine raf etiket fiyatı ile kasa fiyatı uyuşmadığı için Ticaret Bakanlığı Tespit Tutanağı düzenlendiğini ve gerekli uyarıların yapıldığını belirtildi. 
Son bir ay içerisinde tekrar yapılan denetimlerde ise 17 market işletmesinin 6502 sayılı kanuna aykırı olarak ürünlerin raf ve kasa fiyatlarının uyuşmadığının tespit edildiği, bu marketlere Kabahatler Kanununun 32/1 maddesi uyarınca her bir ürün başına 581 TL cezai işlem olmak üzere toplamda 18 bin 11 TL cezai işlem uygulandığını öğrenildi.


Manisa'da yasadışı kripto para baskınıÖnceki Haber

Manisa'da yasadışı kripto para baskını

Manisa'da feci kaza tır sürücüsü ağır yaralandıSonraki Haber

Manisa'da feci kaza tır sürücüsü ağır ya...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-mariscostogo.com-concepcionbatres.com-www.charugraphics.com-www.salsamentariaelbohemio.com-imbedsoftware.com-maxtbarnes.com-www.skceunai.com-nehemiahdavid.org-wingsacademyedu.com-yawpareimages.com-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar