Saruhanlı'da da asgari ücret 3 bin 100 TL oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Saruhanlı'da da asgari ücret 3 bin 100 TL oldu
Akhisar Belediyesi'nin ardından bir diğer CHP'li belediye olan Saruhanlı'da da asgari ücret 3 bin 100 TL olarak belirlendi.

Başkan Bilgin, işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonunun, 2021'de geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmalarına başladığını anımsattı.
Asgari ücretin açlık sınırının altında olmasının kabul edilemeyeceğini dile getiren Başkan Bilgin, asgari ücret ile geçimini sağlamaya çalışan vatandaşların insani yaşam koşullarına kavuşabilmesi için asgari ücretin net 3 bin 100 TL olması gerektiğini savundu.
2021 yılında Saruhanlı Belediyesinde en düşük işçi maaşının net 3 bin 100 TL olacağını belirten Bilgin; şunları kaydetti:
"Türkiye Belediyeler ve Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Belediye-İş) ile yaptığımız 1 buçuk yıllık toplu iş sözleşmesine göre 2021 yılında geçerli olmak üzere Belediyemizde en düşük taban işçi maaşına yüzde 15 zam uygulanmış, böylelikle en düşük işçi maaşı net 3 bin 100 TL'ye yükselmiştir. Bu kapsamda Asgari Ücret Tespit Komisyonuna önerim, ülkemizde 2021 yılı asgari ücretinin en az 3 bin 100 TL olarak belirlenmesini tavsiye ediyorum.
Ülkemizde milyonlarca vatandaşımız 2 bin 325 TL olan asgari ücretle geçiniyor. İşçinin ve emekçinin huzur ve refahı için asgari ücretin makul bir seviyeye çıkartılması gerekmektedir."


Akhisar Belediyesi en düşük asgari ücreti 3.100 TL yaptıÖnceki Haber

Akhisar Belediyesi en düşük asgari ücret...

Manisa'ya sadece 11 kilometre uzaktalar ama canlı dersi hiç görmedilerSonraki Haber

Manisa'ya sadece 11 kilometre uzaktalar...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Attention Required! | Cloudflare

Sorry, you have been blocked

You are unable to access nlinks.xyz

Why have I been blocked?

This website is using a security service to protect itself from online attacks. The action you just performed triggered the security solution. There are several actions that could trigger this block including submitting a certain word or phrase, a SQL command or malformed data.

What can I do to resolve this?

You can email the site owner to let them know you were blocked. Please include what you were doing when this page came up and the Cloudflare Ray ID found at the bottom of this page.

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar